מארגני חתונות ומפעילי אולמות אירועים, רגילים לפגוש את הזוג הצעיר בשלב מוקדם מאוד של תכנון החתונה שלהם, שאמורה להתקיים בעוד מספר חודשים. "איך ואיפה אנחנו בכלל מתחילים?" היא אחת השאלות שהם שומעים חדשות לבקרים. כשהזוג עדיין לא תכנן כלום חוץ מ"אנחנו רוצים להתחתן" (שזה בעצם הדבר הכי חשוב), כל האפשרויות העומדות לפניהם, יכולות להיראות די מכבידות.
איזו חתונה אתם מתכננים? חתונה בעיר הגדולה באולם אירועים גדול ומפואר? חתונה בשרון באווירה אחרת שמציע גם גן רחב ידיים? או משהו ביניהם?
בואו נתחיל ללכת במסלול שיוביל אותנו להתחלת המסע, בדרך שלא מתחילה בבחירת "נושא", "ערכת צבעים" או במילוי שאלון ארוך. ההחלטות הראשונות באשר לחתונה שלכם הן, מטבע הדברים, הקשות ביותר – ככול שמתקדמים כך הכול נעשה קל יותר, ולמעשה, לקראת הסוף תשימו לב שדברים מתחילים להסתדר מעצמם.
זכרו שאנשים הם תמיד הדבר החשוב ביותר!, ובמיוחד כאשר מדובר בחתונה. המשמעות יכולה להיות שחשוב לכם להזמין את כל החברים לחתונה, כלומר מאות אנשים, או שחשוב לכם להזמין רק את האנשים הקרובים לכם ביותר, ואז מספר המוזמנים יהיה הרבה יותר מצומצם. שתי האפשרויות לגמרי לגיטימיות, כי כך אתם מקיפים את עצמכם עם האנשים שאתם רוצים שיהיו אתכם בחתונה. לכן מומלץ להתחיל ב:
רשימת האורחים
החלטות ועלויות רבות יהיו מבוססות על מספר האנשים שישתתפו בחתונה שלכם. לא תרצו להזמין מקום עם קיבולת של כ-70 איש ולגלות שהרשימה שלכם כוללת 220 איש. אתם עלולים להפסיד את הפיקדון ששילמתם לאולם, או להתחיל למחוק בצער רב אנשים מהרשימה. דבר עיקרי שצריך לזכור: לא כל מי שאתם מזמינים – יגיע לאירוע. לפי בעלי ניסיון, כללי הנוכחות באירוע הם כאלה:
מתחת ל-50 מוזמנים – 90% ומעלה יגיעו.
100-75 מוזמנים – 90%-75% יגיעו.
100 מוזמנים ומעלה – 80%-70% יגיעו.
150 מוזמנים ומעלה – 75%-60% יגיעו.
כולנו החמצנו חתונות, רצינו להגיע, אבל מסיבות שונות – עבודה, טיסה מתוכננת, מחויבות משפחתית או מחלה – לא הגענו, למרות אותן הזמנות לחתונה מעוצבות ומקוריות שקיבלנו. ככול שהרשימה יותר ארוכה כך יגיעו פחות מוזמנים, כי אם מזמינים פחות מחמישים איש, אפשר להניח שהם חברים ובני משפחה קרובים, כשמזמינים יותר ממאתיים אורחים, כנראה עוברים מ"חברים קרובים" לקטגוריה של "חברים".
מיקום האירוע
ברגע שרשימת האורחים מוכנה, התחילו לחפש את מקום האירוע. יש שתי דרכים עיקריות לעשות זאת: לצמצם את מספר האתרים לפי המיקום (למשל, בקרבת מקום המגורים שלכם), או לפי סוג האירוע (למשל, אירוע בגן או באולם סגור).
אפשר ללמוד קצת על אולמות האירוע באינטרנט, לפני שאתם יוצאים לבקר בהם, ולצמצם את מספר האפשרויות על בסיס מחיר, הגבלות רעש, קייטרינג ומוסיקה שמאורגנים על ידי האולם עצמו ועוד… הסתכלו על התמונה הגדולה ובדקו האם המקום יכול להתאים לאורחים שלכם, האם יש מספיק שירותים, חניה, גישה לנכים ועוד.
וכעת אפשר לגשת לתכנון שאר הדברים. קחו נשימה ארוכה והתחילו לבחור את השמלה, החליפה, צבעי החתונה וכן הלאה.
לקריאה בנושא: החתונה – האירוע האחרון בשרשרת אירועים משמחים